Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsilvestrovský výšlap

27. 12. 2008

Dne 27.12.2008 se konal již tradiční předsilvestrovský výšlap s bratry a sestry hasiči. Šlo o již zaběhlou akci s tradicí a dalo by se říci se stejnou trasou, ale není tomu tak. Každým rokem se obměňuje jak trasa, tak i o zážitky naplněné nové zkušenosti.

Teď už k samotné akci: Setkali jsme se na nádraží v Bohuňovicích a v 11 hodin jsme vyrazili vlakem do Olomouce po cestě již bylo veselo neboť je čerstvě po Vánocích a o sdělení  prožitých zážitků není nouze.

Obrazek


V Olomouci se k nám ještě přidali ostatní a už jsme pádili autobusem na Svatý Kopeček.a tam naše tůra začala. Po cestě kolem zoologické zahrady jsme se potkaly s našimi místními zahrádkáři kteří zrovna také dnes byli na výšlapě, ovšem ti šli z Bohuňovic pěšky opačným směrem. Někteří se k nám dokonce přidali a šli naší trasu.

Obrazek

Obrazek

Cesta dál pokračovala nad Vésku. Po cestě se samozřejmě dělali občerstvovací přestávky. Pitný režim je zapotřebí dodržovat, a tak jsme po cestě i stihli zdegustovat a vyhodnotit výsledky letošní zahrádkářské sezony a šlechtitelské péče a stavu cukernatosti našeho ovoce.

Obrazek

I když mnozí z nás toho při pohledu na kopec a v dálce se nořící se z oparu obec Pohořany měli opravdu plné kde co, přesto to nevzdali a hrdě pokračovali ve výstupu.

Obrazek

Ovšem nejdříve bylo nutno nabrat síly na další výstup, no a najednou se začaly vytahovat svačinky z domu - voňavé uzené, tu klobáska, tam salámek a už se pokračovalo dál ve svižném kroku.

Obrazek

Hrdě jsme stanuli před Pohořanskou boudou jako vítězové!! Tak honem dovnitř se ohřát a dát si čajík a polívečku.

Obrazek

Za chvíli jsme už šlapali kolem dolní boudy směrem na dřínky nad Bělkovicemi, kde jsme si dali poslední odpočinek před poslední etapou a zastávkou v hostici „U Dočkalů“. Zde jsme si dopřáli zasloužený odpočinek a skvělé jídlo.

Obrazek

Až za tmy jsme se vydali k domovu. Po cestě se zpívaly písně a bylo nám krásně.

Patrik Siegl
účastník výšlapu

 

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Předsilvestrovský výšlap