Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 70. výročí založení SDH Trusovice

19. 9. 2013

titulek_web.jpg

Dne 13. července 2013 oslavil Sbor dobrovolných hasičů Trusovice za účasti přibližně tisícovky návštěvníků 70. výročí svého založení.

Slavnostní odpoledne na hřišti v Trusovicích zahájil starosta SDH Trusovice bratr Oldřich Weidinger proslovem. Přivítal zástupce okolních sborů a ostatní hosty. Za přispění Olomouckého kraje, Obce Bohuňovice a řady sponzorů se podařilo připravit opravdu bohatý program.


web1.jpg

Mladí hasiči pod vedením bratra Miloslava Siegela zaujali výborně připravenými ukázkami požárního sportu. Pro děti byli v Trusovické kotlině připraveny různé soutěže, kde po splnění všech úkolů obdržely poukázku na zmrzlinu.

Sbory z okrsku „Pod Jedovou“ vystavili svoji hasičskou techniku a bratři hasiči z Olomouce - Chválkovic zpestřili návštěvníkům odpoledne projížďkou historickou stříkačkou z roku 1929. Odpoledne zpestřily svým vystoupením Bohuňovické mažoretky.

Mezi váženými návštěvníky oslav byl také jeden ze zakládajících členů a nositel nejvyššího hasičského vyznamenání „Zasloužilý hasič“ bratr Josef Vlček, který velmi zajímavě vyprávěl o nelehkých začátcích sboru.
   

web2.jpg

Odpoledne v rámci hudebního vystoupení zahrála hanácká rocková kapela Stracené Ráj a večer hudební skupina ABBA revival.

Když se všechno pivo vypilo a maso snědlo, zbývalo „jen“ uklidit Trusovickou kotlinu a doufat, že příště se zase rádi sejdeme.



Oslavy 70. výročí založení SDH Trusovice
se konaly za finanční podpory Olomouckého kraje

Obrazek


Partneři oslav:
AgriStar - agrochemicals s.r.o. * Beneš Bohuňovice spol. s r.o. * DOMAPEK s.r.o.
František Čouka * Ing. Ludmila Ludwigová * Ing. Zdeněk Havala
Jana Hradilová – Pohřební služba HRANDOP * Josef Červenka - HYDRAULIKSERVIS
Obec Bohuňovice * ROLUX žaluzie, s.r.o.

Mediálním partner oslav: