Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Hanácká hasičská pouť

1. 4. 2008

ObrazekI.Hanácká hasičská pouť

DUB nad MORAVOU

26.dubna 2008

Obrazek

 


 

Sestry a bratři hasiči,
myšlenka Hanácké hasičské pouti vznikla na popud starosty tovačovských hasičů bratra Josefa Pavlíka asi před dvěma roky a byla velmi často řešena s ostatními starosty okolních hasičských sborů. Protože je nám nejblíže poutní chrám „Očišťování Panny Marie“ v Dubě nad Moravou tak bylo zvoleno právě toto místo. Hanácká hasičská pouť v žádném případě není a nechce být konkurentem již tradiční pouti hasičů na sv.Hostýnu. Právě naopak, chceme rozšířit tradici hasičských poutí o další nové poutní místo tak jak se to děje u jiných poutních kostelů v naší vlasti (Křtiny okr. Blansko).Poutní místo sv.Hostýn je každým rokem stále více a více navštěvováno poutníky a pro starší nebo hůře pohyblivé hasiče se tak stává velice obtížnou jak přeplněná doprava na sv.Hostýn tak i samotný pohyb mezi tisíci poutníky.
V širém okolí úrodné Hané je našemu patronu sv. Floriánu zasvěceno mnoho kostelů a kaplí a hasiči na tento svátek mají ve svých obcích nejrůznější slavnosti, pobožnosti, hody. Proto bylo zvoleno takové datum konání Hanácké hasičské pouti,aby nebyly tyto místní tradice narušeny.
Organizační výbor musel překonat a řešit nejeden problém a proto očekává,že jeho práce nevyjde nazmar a hasičské sbory z celé Hané svou účastí podpoří tuto myšlenku.
Přijeďte mezi nás!
Přivezte Vaše prapory a historickou hasičskou technikou! Staňte se přímými účastníky vzniku nové tradice v našem současném hasičském hnutí „Hanácké hasičské pouti“ v Dubě nad Moravou.

 

Obrazek

I. Hanácká hasičská pouť
v Dubě nad Moravou se koná pod záštitou
1.náměstka hejtmana Olomouckého kraje
Ing. Pavla H o r á k a

 

 

 

 Pozvánka a program >>ZDE<<